Keşfet

Yüksek Ping Nasıl Düşürülür?

Konu Yazar
Yeni Üye
Eki
1
0
Özellikle Valorant ve CS oynarken yüksek ping alıyorum ve bu durum gerçekten can sıkıcı hale geldi. Modemi yeniden başlatmak ve kablolu bağlantıya geçmek gibi klasik yöntemleri denedim ama ping sorunum hala devam ediyor.

Bu konuda tecrübeli olan ya da yüksek ping sorununu çözebilen arkadaşlar var mı? Ping'i düşürmek için neler yapmam gerekiyor? Ayar değişiklikleri, yazılım önerileri veya herhangi bir çözüm yolu olan varsa çok sevinirim. Yardımlarınızı bekliyorum!

Yeni Üye
Eki
2
0
  • Daha iyi peering hizmeti sunan bir internet servis sağlayıcısı tercih etmek.
  • CGNAT havuzundan çıkarak statik IP almak (bu doğrudan ping düşürmese de bağlantının daha stabil olmasına yardımcı olabilir).
  • Wi-Fi cihazınızla modem arasındaki sinyal parazitlerini en aza indirmek.
  • Splitter ve kablo eklerinden kaynaklı hat problemlerini ortadan kaldırarak bakır hatlarda yaşanan gecikmeyi azaltmak ve stabiliteyi artırmak.
  • İyi bir yazılım ve donanıma sahip kaliteli bir modem kullanmak.
  • Wi-Fi kullanımında daha az yoğun kullanılan bir frekans kanalını seçmek.
  • VDSL paketlerde 24 Mbps yerine en az 35-50 Mbps hızında bir paket seçerek, veri aktarımında darboğaz yaşanmasını önleyip ping değerlerini minimuma indirmek.

Yeni Üye
Ağu
2
0
Yukarıdaki arkadşa çok iyi yazmış bende bazı maddeler listelemek istiyorum
  • Oyun oynarken mümkünse size daha yakın bir sunucu seçmek, veri iletim süresini kısaltır ve ping'i düşürür.
  • Arka planda internet kullanan uygulamalar ping değerini artırabilir. Gereksiz uygulamaları kapatarak internet bant genişliğinizi oyun veya işlem için optimize edebilirsiniz.
  • Bazı uygulamalar, ağ trafiğinizi optimize ederek veri paketlerini daha hızlı bir rotadan geçirebilir, bu da ping'i düşürebilir. Örneğin, ping booster yazılımları bu işlevi yerine getirebilir.
  • Modem firmware'ini güncellemek, yeni performans iyileştirmeleri ve hata düzeltmeleri içerebilir, bu da ping'in düşmesine katkı sağlayabilir.
  • Wi-Fi yerine yüksek kaliteli bir Ethernet kablosu kullanarak kablolu bağlantıya geçmek, bağlantı stabilitesini artırır ve ping'in düşmesini sağlar.
  • Modeminizin QoS ayarlarını yaparak, oyun veya önemli işlemler için ağ trafiğine öncelik verebilirsiniz. Bu, ping sorunlarını azaltmaya yardımcı olur.
  • Evde veya işyerinde aynı ağa bağlı cihazların fazla veri kullanması, ping'i artırabilir. Ağdaki cihazların bant genişliğini sınırlandırarak ping'i düşürebilirsiniz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar